Wat was het weer gezellig druk tijdens de open dag! Tientallen kinderen uit Makkum en omstreken bezochten, samen met ouders, broertjes en zusjes, op zaterdag 12 september 2020 de Open dag van Scouting Burdine Makkum.

In de ochtend was er veel animo voor de pittige puzzelspeurtocht door Makkum. In kleine groepjes onder leiding van een scout trokken ze kinderen door het dorp, op zoek naar de aanwijzingen.

’s Middags startte om 14 uur de open dag. Iedereen kon weer kennismaken met typische scouting-activiteiten: klauteren en slingeren op de zelfgebouwde stormbaan, het knopen van een armband of sleutelhanger, marshmellows en broodjes roosteren bij het kampvuur of wiebelend over de touwbrug lopen. Of een Scouting glitter-tattoo laten zetten. Ook de glijbaan op de zeedijk was weer een grote hit onder de kinderen, die massaal naar beneden gleden.

Aan het eind van de middag was het tijd voor de installaties en het overvliegen van leden, waarna een heerlijk bord nasi klaarstond voor iedereen. De welpen mochten hun ingestudeerde playback-hits laten horen, waarna het kampvuur weer hoog werd opgestookt.

Dit jaar was er een speciaal thema: Old scouts never die. Want de open dag werd mede mogelijk gemaakt door de massaal opgetrommelde oud-scouts die het samen tot een onvergetelijke dag maakten.

Was je erbij en overweeg je lid te worden? Kom drie keer gratis kennismaken. Hier lees je meer.

Een foto-impressie van de middag:

Burdine open dag 2020 Burdine Open dag 2020 Burdine Open dag 2020 Open dag Burdine Makkum 2020 Burdine open dag 2020 old scouts Burdine Open dag 2020 Burdine Open dag 2020 Burdine Open dag 2020 Burdine Open dag 2020 Burdine Open dag 2020 Burdine Makkum 2020