Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van de Burdine? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Lees dan op deze pagina’s over het lid worden van onze scoutinggroep, en vul dan je gegevens in op het contactformulier.

 Gratis kennismaken

Wil je ontdekken of Scouting iets voor jou is? Ga de uitdaging aan! Je mag drie keer gratis en vrijblijvend meedraaien met de welpen of de scouts. Daarna beslis je of je lid wilt worden. Meld je aan via het contactformulier hieronder of kom gewoon eens langs tijdens een opkomst:

Welpen (7-11 jaar): iedere zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur met uitzondering van de schoolvakanties (de eerste zaterdag van de vakantie nog wel) in het clubgebouw.

Scouts (11-15 jaar): iedere vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 in het clubgebouw, met uitzondering van de schoolvakanties.

   

  Lid worden - Scouting Makkum
  Installatie Scouting Makkum

  Installeren

  Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt eenmaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

  De traditie
  Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

  Scoutfit
  Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfit (uniform). Tegelijkertijd schaf je ook een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen, zoals je dat hierboven al kon lezen. De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil. Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse/trui dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen. De Scoutfit is verkrijgbaar bij de Scoutshop via www.scoutshop.nl. Op de website van de ScoutShop vind je ook adressen van de ScoutShop-winkels.

   

  Contributie

  Ieder lid van de Burdine betaalt evenveel contributie. Die is voor ieder lid €9,- per maand.

  De contributie wordt allemaal geregeld door de penningmeester. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen hierover. De contributie kan pas worden stopgezet, nadat is afgemeld bij de eigen leiding van de speltak en bij de ledenadministratie.

  Bijdrage activiteiten
  Gedurende het seizoen zullen er ook een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd worden, zoals weekendkampen/-opkomsten, regio-activiteiten en tijdens het Pinksterweekend het Noordelijk Pinksterkamp. Voor de weekendkampen/-opkomsten wordt geen bijdrage gevraagd. Voor de regio-activiteiten vraagt de regio een bijdrage per deelnemer, meestal rond de €4. De leden van Burdine die deelnemen aan de activiteit betalen deze via de speltakleiding. Voor het Pinksterkamp is de bijdrage rond de €60,-. Dit bedrag wordt indien nodig bijgesteld door de (bege)leiding. Het streven daarbij is om de deelnamekosten zo laag mogelijk te houden zodat iedereen in de gelegenheid is om mee te gaan. De betaling van al deze bijdragen gaat via de speltakleiding. 

  Scouting Burdine Makkum - Contributie
  Wat is Scouting

  Leiding worden

  Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel. Regelmatig zijn we bij onze Scoutinggroep op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma’s te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op via het contactformulier.

  Scouting Academy
  Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy. Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.

  Maatschappelijke stage
  Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan kun je bij ons terecht! Onze jongste speltak, de welpen, is altijd blij met enthousiaste ‘nieuwe leiding’. De opkomsten die je meedraait duren 3 uur. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven kun je al je creativiteit kwijt!

  Enthousiast? Neem dan contact op via het formulier.

  Wil je je aanmelden? Mail ons!

  2 + 8 =