Ook voor de mensen die na hun 18e blijven hangen bij de scouting is er een plek. Alle leden van Scouting Burdine van 18 jaar en ouder zijn lid van de Odie stam. Sinds kort is de stam weer actief, en draait indien mogelijk maandelijks opkomsten.

De hoofdtaak van de stam is het ondersteunen van de andere speltakken, maar er worden natuurlijk ook programma’s voor de stam zelf gedraaid. Het gaat dan niet puur en alleen om de link met scouting, maar ook om de gezelligheid. In de programma’s zit dan ook een subtiele humoristische ondertoon verweven. Naast de eigen programma’s is de stam ook actief bij groepsevenementen zoals Koninginnedag (Bovenkarspel), de Kerstmarkt, de koekactie, het vriendjeskamp en het NPK.

De naam Odie-stam komt van het hondje van Garfield, die Odie heet. Waarom er speciaal voor deze naam is gekozen was een raadsel, gelukkig gaf Wouter Arzoni het antwoord via het gastenboek:

"Als oprichter en begeleider van de stam, was ik zelf ook lid van een landelijke stam, nl. DE Stam, die Burdine enkele malen heeft bijgestaan bij grote evenementen. Tijdens de bedenksessies (met oa. Olof, Inge, Mark, Sjoerd ea) voor een naam voor "onze" stam, kwam DE stam vaak tersprake.
Vanwege spraakverwarringen met DE Stam en de stam, riep ik een keer ooooh die stam ! Zo is dat verder gebracht naar Odie Stam. Aangezien ik vond dat er een logo bijhoorde en het hondje Odie toch al bestond, vonden we dat het hondje van John (baas van Garfield) onze mascotte zou moeten zijn. ..
Omdat Odie (het hondje) niet de slimste is, hebben we hem het naambordje op de kop laten vasthouden. Daarom wordt het gele naamlintje ook op de kop op het uniform genaaid."

Op dit moment telt de stam 8 leden, we hopen dus nog wat te groeien. Alhoewel de meeste stam leden een scoutingverleden hebben, kan je ook best zonder enige scoutingervaring meedraaien.

Groeten van de Odie-stam