Wat is het NPK?
Het NPK is het grootste jaarlijks scoutingkamp van Nederland. Dit scoutingkamp wordt georganiseerd in het noorden van Nederland in het pinksterweekend, vandaar de naam Noordelijk Pinksterkamp.

Scoutinggroepen vanuit Nederland kunnen zich als speltak opgeven voor deelname. Het NPK wil de deelnemers de mogelijkheid bieden een plezierig kamp te hebben. Per leeftijdsgroep wordt vanuit een thema een activiteitenprogramma aangeboden.

Bij de totstandkoming van het programma hebben de deelnemers en/of hun leiding een grote inbreng, bij de uitvoering ervan een taak. In het programma worden vernieuwende, stimulerende en verrassende elementen verwerkt. Activiteiten vanuit een onbekende invalshoek zijn extra boeiend.

Burdine en het NPK
Natuurlijk doen wij als scouting Burdine ook mee aan het NPK en wel met alle speltakken. In het pinksterweekend verhuist de Burdine zich met een grote bult materiaal naar Lauwersoog, waar het NPK wordt gehouden.

Het Noordelijk Pinksterkamp begint voor de speltakken op vrijdagmiddag en duurt tot dinsdagmiddag. Voor de jongste speltak, de welpen begint het kamp op vrijdagavond en eindigt het op maandag in de namiddag. De leiding is al wat langer bezig (va. oktober) met de voorbereidingen voor het kamp en alles wat daar bij komt kijken.

Wat doe je zoal op het NPK?
Meedoen aan het NPK is een groot avontuur. Slapen in een tent met je eigen nest, patrouille en meedoen met alle spannende spelletjes, (speur)tochten. kampvuren en natuurlijk het eindfeest. Het thema bied altijd een leuk verhaal met een mysterie om op te lossen. Aan het eind van het kamp is de strijd gestreden en het mysterie opgelost en kan iedereen voldaan naar huis.

 

Voor de oudere speltakken is het ook het moment waarop de geleerde knooptechnieken van belang worden. Ze bouwen hun eigen kook/vuur-tafel, eettafel aanrecht etc. Ook worden de kookkunsten op de proef gesteld, koken op houtvuur is een ervaring op zich. En natuurlijk zijn de dingen je zelf gekookt hebt altijd het lekkerst.