Ieder jaar wordt in Friesland door een scoutinggroep de BP-tocht georganiseerd rond de datum van de geboortedag van de oprichter van scouting, Lord Baden Powell. (22 Februari)

Deze tocht geeft verschillende wandelroutes (vaak in speurtochtvorm) voor de verschillende speltakken. Er kan als groep gekozen worden uit de 5 km, 10 km, en indien georganiseerd de 10 km survival of de 15 km.

Scouting Burdine doet ook ieder jaar mee met deze regio acitiviteit, die dus elke keer ergens anders in Friesland
gelopen wordt. De tocht wordt in de regel georganiseerd op een zaterdag en er wordt in de loop van de ochtend gestart. De welpen van scouting Burdine lopen in de regel de 5km, de scouts en explorers de 10km of verder.

Omdat de tocht samenvalt met de reguliere opkomsttijd van de welpen vervalt de normale opkomst, maar dat is geen enkel probleem omdat vrijwel alle welpen fanatiek meewandelen.

De organiserende scoutinggroep vraagt elk jaar een kleine bijdrage voor de deelname aan de tocht.
Hiervan worden de versnaperingen tijdens/na de tocht en een mooie badge voor op je scouting uniform betaald.

Zodra de speltakleiding via de regio hoort wanneer de tocht georganiseerd wordt krijgen de ouders bericht. Opgeven en betalen voor de Baden Powell tocht doe je bij de speltakleiding. Zodra alle opgaven en betalingen binnen zijn geeft de speltakleiding de groep op bij de regio.